FLUWEEL.
Tastbare klanken van hoge kwaliteit.

Projecten

KLOOF

2022

Kloof is een muzikale voorstelling waarin gesproken tekst en muziek elkaar afwisselen. 

Levend in een tijd waarin verbinding steeds vaker plaats lijkt te maken voor verdeeldheid, groeit de afstand. Samen met Julia Oostdam (tekst) en Martijn Straling (compositie) onderzoekt FLUWEEL. hoe deze kloof kon groeien en gaan we samen met het publiek op zoek naar verbinding en vertrouwen. 

Julia Oostdam (1996) werkt als redacteur bij het Literatuurmuseum in Den Haag. Daarnaast rondde zij onlangs cum laude de master Taalbeheersing aan de Universiteit Leiden af, waar zij afstudeerde op de relatie tussen taal en muzikaliteit.

Martijn Strating (1997) is actief als componist en pianist. Daarnaast studeert hij momenteel informatica in Berlijn. Compositie studeerde hij in Rostock en Den Haag. Martijn is o.a. prijswinnaar van het compositieconcours van het Prinses Christina Concours. 

Repertoire

  • Paul Wranitzky - Trio for flute, viola and cello

I. Allegro molto
II. Andante
III. Finale. Allegro

  • György Kósa - Trio for flute, viola and cello

I. Andante, molto misurato
II. Larghetto
III. Allegro
IV. Andantino fatigoso 

  • Martijn Strating - nieuwe compositie

 


Onbereisd
zomer 2021

In Onbereisd neemt FLUWEEL. je mee op ontdekkingsreis langs onbekend repertoire, door alle eeuwen heen. Een verkenning van repertoire voor deze ongewone samenstelling aan instrumenten. In Spanje vragen we ons af of wind blauw kan zijn, in Vlaanderen ontmoeten we een onbekende vriend van Rossini. Hoe zijn Amerikaanse volksmuziek en Beethovens 9e symfonie  met elkaar verbonden? We keren terug naar Nederland met Hendrik Andriessen om uiteindelijk met Haydn in Londen te eindigen.

Repertoire
We spelen repertoire (binnen de tijdsperiode 1794 - 2019) origineel geschreven voor de bezetting fluit, viool en cello. Naast bekend repertoire ontdekken we vooral onbekende componisten.

J. M. M. Sabio – Come un zeffiretto azzuro

E. Walckiers – Grand Trio in D majeur
II Andante
III Scherzo

E. Girtain - Trio 2
I Conversation
II The Dance
III Eulogy

H. Andriessen – Serenade

J. Haydn- London trio no. 1
I Allegro moderato
II Andante
III Finale Vivace

 
 
 
E-mailen
Instagram