FLUWEEL.
Tastbare klanken

Over ons

Wij zijn FLUWEEL. Een trio bestaande uit Rosanne van Bers (fluit), Kardelen Buruk (altviool) en Falou Lansink (cello). Fluweel is zacht, stijlvol, comfortabel en van hoge kwaliteit. Als drie jonge bevlogen professionele musici creëren wij met groot enthousiasme een unieke ervaring voor ons publiek.

Met eenzelfde visie, een gedeelde wens om interdisciplinaire producties te maken en een onconventionele combinatie aan instrumenten ontstond FLUWEEL. De combinatie van twee strijkers en een houtblazer geeft ons een uniek geluid. We staan dichtbij ons publiek en creëren een onuitwisbare ervaring waarin we doormiddel van onze muziek de dialoog aangaan met de luisteraar. 
FLUWEEL. speelde eerder op festivals zoals het Grachtenfestival, de NJO Muziekzomer en op locaties variërend van het Bomenmuseum tot Luxor Live.


Rosanne van Bers, Fluit

Mijn ouders viel al snel op dat ik een ongebruikelijke fascinatie voor muziek had. Ze brachten mij naar een peutermuziekgroep, naar een AMV-cursus, en op mijn zevende jaar kon ik eindelijk echt naar blokfluitles. Als ik alle blokfluitboeken uit had mocht ik een dwarsfluit, dus werkte ik me in een halfjaar door de hele beginnersmethode heen. 
Op mijn 18e begon ik mijn bachelor aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Jeroen Bron, die ik in 2020 met een 9 afrondde. In mijn derde studiejaar werd ik aangenomen bij het jong Nederlands Blazers Ensemble.
Ik ontdekte hoe leuk ik het vind om verschillende stijlen te spelen, initiatief te nemen in het samenspel en op een hele actieve manier een directe connectie met het publiek aan te gaan. De vrijheid om samen met twee vriendinnen en medemuzikanten zelf te bedenken wat we ons publiek willen laten ervaren en dit ontwikkelen tot een mooi project is iets waar ik erg van geniet. In 2023 studeerde ik af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kersten McCall, Vincent Cortvrint en Mariya Semotyuk. Momenteel werk ik als freelancer bij verschillende ensembles en orkesten en maak ik onderdeel uit van Neo-fanfare 9x13.


Kardelen Buruk, altviool

Ik begon met het spelen van de viool toen ik 8 jaar oud was. In een kleine stad in Turkije, liet mijn Azerbeidzjaanse docent mij kennis maken met klassieke muziek. Van toen af aan nam muziek een heel belangrijke rol in mijn leven in. Het hielp me te ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben. Op 12-jarige leeftijd werd ik aangenomen op het conservatorium van Istanbul en switchte ik van viool naar altviool. Ik had gelijk een band met de diepe klank van dit instrument. De altviool paste beter bij mijn karakter en het werd veel makkelijker mijzelf uit te drukken op dit instrument. Deze muzikale reis bracht mij naar Nederland in 2014. Ik studeerde tijdens mijn bachelor- en masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ik kreeg de kans om met veel inspirerende artiesten en docenten te werken en vond vrijheid in mijn spel. Op het International Viola Congress 2018, liet ik mijn theatervoorstelling ‘Moonwalk’ in première gaan. In 2019 won ik met mijn altvioolduo Black Büyü de eerste prijs bij conservatorium concours 'De Grote Kamermuziekprijs'. De combinatie van het ontdekken van verschillende stijlen, en een goede opleiding aan het conservatorium hebben ervoor gezorgd dat ik nu met veel plezier in verschillende ensembles speel. FLUWEEL. kwam recent op mijn pad. Ik ben blij onderdeel uit te maken van dit ensemble, vooral omdat we als drie individuen veel vrijheid hebben in het ontwikkelen van concepten en ideeën voor voorstellingen. Ik vind het super leuk om interdisciplinaire kunst te kunnen verweven met onze muziek. Ik speel op een modern instrument gemaakt door Andrew Finnigan en Pia Klaembt en strijkstok door Andres Gütter in bruikleen van het NMF (Stichting Nationaal Muziekinstrumenten Fonds Nederland).Falou Lansink, Cello

Op 5-jarige leeftijd ging ik voor het eerst met mijn ouders naar een orkest luisteren. Na het concert wees ik naar de celli en zei: ‘dat wil ik!’. En zo geschiedde. Tot mijn 18e heb ik met heel veel plezier les gehad van Alexandra Vierkant in Assen. Hier is mijn liefde voor muziek en de cello gegroeid. Van jongs af aan ben ik  actief geweest in orkesten en het spelen van kamermuziek, dat is nooit gestopt. Ik heb onder andere in het Ricciotti meegespeeld en ben lid van het NJO. Daarnaast heb ik in vele kamermuziek formaties gespeeld.  Mijn bachelor studeerde ik bij Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Mijn master bij Joachim Eijlander aan het Codarts in Rotterdam rondde ik in 2022 af. Ik speel op een cello van Jaap Bolink uit 1995 die mij ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

 
 
 
E-mailen
Instagram